3.5.2017

28-29.4.2017 Elebet Off-Road & Race 2017: Raportti



Viime hetken muuttujista huolimatta tämän vuoden Elebet Off-Road & Race meni oikeastaan niin kuin pitikin. Saimme ajettua lähes koko ajoajan ja onnistuimme kasvattamaan pistemäärää viimevuodesta muutamalla sadalla pisteellä. Toki ainahan sijoitus olisi voinut olla parempikin, mutta niinhän se aina on. Kilpailun pituus oli juuri sopiva. Samoin aikataulut olivat järkevät. Kilpailu alkoi lauantaina aamulla kello 07.00 ja päättyi samanapäivänä kello 19.00. Kyllä ne erot saadaan aikaan vähän lyhyemässäkin ajassa. Muutenkin kilpailusta jäi hyvä maku. 


Talven aikana autoon tehdyt muutokset vaikuttivat onnistuneita. Pidempien riippujen mukanaan tuoma korotus näytti todellakin tulleen tarpeeseen. Kilpailun aikana en nimittäin huomannut, että jakolaatiko tai mikään muukaan kohta akselien vlissä olisi ottanut osumaa.  Korotus oli tuonnut mukanaan myös lisää tilaa renkaille liikkua. Renkaat eivät nimittäin raapineet enää kiinni joustojen ääripäissä. 
Uusi kuskinpenkki näytti myös tulleen tarpeeseen. Uuden penkin myötä istumakorkeus kasvoi jonkin verran. Tämä auttoikin merkittävästi auton ulkomittojen hahmottamisessa. Samoin uuden penkin myötä hävisivät itseäni kiusanneet alaselkäkivut. En vanhalla penkillä pystynyt ajamaan vähänkään pidempää matkaa. 
Täytyy kuitenkin myöntää, että korkeampi istumakorkeus hankaloitti autoon kulkemista. Välillä autoon kiipeäminen oli lievästi sanottuna haastavaa. En halua kuitenkaan valittaa, sillä hyödyt ovat suuremmat kuin haitat. 


Tulokset

Saimme kerättyä kilpailun aikana yhteensä 1259 pistettä. Tämä on noin kolmisen sataa enemmän kuin viime vuonna. Ajoaikaa kului 11 tuntia ja 40 minuuttia, joka oli vain 20 minuuttia vaille maksimi ajoaika eli 12 tuntia. Kilometrejä kertyi kilpailun aikana 72,2. 
Sijoituimme luokkamme sijalle 9. Cup-pisteitä saimme kilpailusta 7. Tällä pistemäärällä olemme suunnistuscupissa sijalla 11. Cupista on tällä hetkellä ajettu kaksi osakilpailua viidestä.


Emme siis jäänneet odottelemaan kello 23.00 tapahtuvaksi ilmoitettua tulosten julkaisua. Osittain mahdollisimman nopean lähtöön vaikutti hetki hetkeltä huononeva sääennuste. Kerkisimme juuri ja juuri Porin toiselle puolelle, kun ensimmäiset lumihiutaleet leijailivat alas taivaalta. Eikä sään paranemisesta näkynyt merkkiäkään. Sään jatkettua huononemistaan teimme päätöksen jäädä yöksi hotelliin Harjavallassa.


Sunnuntaina keli olikin sitten jo lähes inhimillinen joten päätimme jatkaa matkaa kohti Pääkaupunkiseutua. Kuten kuvasta voi nähdä niin tiet olivat nyt jo sulia vaikka lunta olikin vielä maastossa. Kyllä tää Suomen "kesä" on niin ihanaa... 


Karavaanimme kaarsi lopulta kotipihaan hieman ennen kello kolmea sunnuntaina. Lumesta ei enää ollut tietoakaan. Onneksi maanantai ei ollut vielä työpäivä..... 

Team Jyrsis kiittää niin järjestäjiä kuin kilpakumppaneitkin hyvästä kilpailusta.
 
Kiitos ja anteeksi! ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti