21.11.2013

Kilpailun jälkeen....

Turaoffin aikana tuli taas huomattua autossa parannettavaa seuraaviin koitoksiin. Alla hieman huomioita mitä kilpailun aikana ilmeni. 

Suunnistuslaitteisto.

Käyttämäni Samsung Galaxytab tuntui toimivan yllättävän hyvin suunnistus laitteena. Ohjelmana toimi ilmaiseksi Android laitteille saatavissa oleva Androzic suunnistusohjelmisto. Oli myös yllätys kuinka hyvin Galaxytabin sisäänrakennettu GPS toimi kilpailun aikana. Samoin pelkäämäni virrankulutus oli hallittavissa sen jälkeen, kun asetin laitteen sammuttamaan näytön automaattisesti tietyn ajan jälkeen.

 
Työvalot. 

Ennen kilpailua takapäähän asennettiin nimittäin yksi 8. Ledinen työvalo. Taaksepäin valoa alkaa nyt olemaan riittävästi.
Samalla myös edessä olevat työvalot vaihdettiin 8. Ledisiksi. Edessä tämä auttoi hieman, mutta ei läheskään niin paljon kuin takana. Eteenpäin osoittavaa valoa nimittäin puuttuu edelleenkin merkittävästi. Eikä tätä helpota pätkääkään varsinaisten ajovalojen taipumus räjäytellä polttimoita aina umpioiden haistaessakaan vettä. Talven aikana tähän on tarkoitus saada parannusta. 



Maavara. 

Maavara tai ennemminkin sen puute mahan alla osoittautui muutamaan kertaan ongelmaksi. Ongelmia myös aiheutti pohjapanssarin muoto. Tuntui siltä kuin se olis jäänyt joka kiveen kiinni. Panssarin uudelleen suunnittelu on myös talven työlistalla kuten myös alustan yleinen korotus. 

Renkaat.

Renkaiden kokoa ja kuviointia pitää kasvattaa. Vaikka Fedima Extremet toimivatkin mainiosti monessa erilaisessa maastossa niin mudassa kuvia tukkeutuu aivan liian nopeasti. Samoin rengaskokoa on saatava kasvatettua. Vaikka 235/75/15" koko onkin suurin Suzukiin rekisteröitävissä oleva koko niin se ei oikein tunnu riittävän metsässä mihinkään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti